Nabízí ČAD příležitost každému? Zatím ano!

Ahoj, jsem rád, že Tě zajímají příležitosti, které ČAD nabízí!

Je pochopitelné, že v našem sportovním spolku není velké množství lidí, kteří by se chtěli věnovat organizaci a „spolkovým věcem“ a raději chtějí dodgeball jen hrát. Možná ale, že jsi o práci pro ČAD zatím neuvažoval*a, protože nebyla ta správná příležitost.

Tak teď tady ta příležitost je. Potřebujeme . Potřebujeme každého hráče a hráčku, kteří se chtějí podílet nejen na reprezentaci svých klubů, ale taky na práci pro ČAD.

Proč? Protože pokud chceme, aby ČAD rostl, potřebujeme lidi, kteří s námi budou ten růst vytvářet a kteří svou prací budou podporovat spolek poté, co se stane větším.

Dobrovolnictví

Spolky jsou hodně specifické v tom, že drtivá většina práce pro ně je čistě dobrovolná. Aby ji člověk dělal, musí pro něj být nějakým způsobem zajímavá. Co zajímavého Ti může nabídnout práce pro ČAD?

Práci na rozvoji celostátní sportovní organizace v oboru, který Tě zajímá a baví.

Možná se Ti to zdá úsměvné a hodně nadnesené. Vždyť jsme parta kamarádů, která hraje a organizuje tenhle super sport a to je všechno.

Jenže se zkus zaposlouchat do toho, co o sobě budeš moct říkat: „Řešil/a jsem sociální sítě/propagaci/podcast/tréninkovou metodiku této organizace v době, kdy jsme během dvou let měli dvojnásobný nárůst členů, začali jsme celostátní extraligu a začali jsme se objevovat na sportovních serverech. Toto jsou čísla, kterých jsem dosáhl/a, toto jsou mé úspěchy.“ Jak by Vám to znělo, kdybyste takového člověka přijímali? Nic proti brigádě v Kauflandu, taky jsem ji absolvoval, ale není práce pro ČAD z hlediska Tvé budoucnosti zajímavější?

Navíc jde ještě pořád o příležitost, kterou můžeš dobrovolně zvednout ze země. Až bude za dva tři roky všechno rozběhnuté, tak sice pořád bude šance dělat něco zajímavého, ale už ne tak velká. Teď si můžeš vyzkoušet něco, k čemu Tě třeba jinde nepustí. Můžeš experimentovat, zkoušet a hledat cesty, jak posunout ČAD výše a dále.

Nebudeme Ti teda nic nalhávat, bude to práce. Ne vždy bude jednoduchá, ne vždy bude zábavná a budeš mít odpovědnost za to, že věci dotáhneš do konce. Ale vždycky bude smysluplná, budeš pracovat s lidmi, kterým jde o stejnou věc a budeš mít naši maximální podporu. To nezní špatně, ne?

A jaké jsou požadavky? Nadšení, 10-20 hodin měsíčně a hlavně ochota vytrvat. Nadšení je důležité, ale schopnost dotahovat věci do konce je ještě důležitější.

Pokud máš zájem, ozvi se na ceskaasociacedodgeballu@gmail.com s krátkým textem toho, co chceš dělat. A taky budeme rádi, když s námi pojedeš na Vizi 2022 (1.10.2022), kde budeme řešit další rozvoj a směřování ČAD.

Budeme se těšit!

Ondřej Šmída
Místopředseda ČAD

Tagy:
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.